Kompletný Shakespeare

Jess BorgesonAdam LongDaniel Singer

Kompletný Shakespeare

Drama

The new SND building, Studio
Odohrať tridsaťdeväť divadelných hier Williama Shakespeara za dve hodiny? To znie ako absolútne šialený nápad. Štyria mladí herci sa pustili do tejto odvážnej výzvy a vytvorili vtipný koncentrát tragédií, komédií, historických hier a romancí najznámejšieho svetového dramatika všetkých čias.
Predstaví sa vám kočovná Zredukovaná shakespearovská spoločnosť, ktorú tvoria herci Tomáš Vravník, Martin Kochan, Braňo Mosný a Martin Križan. Tak ako v alžbetínskom divadle za čias Shakespeara neúčinkovali v divadlách žiadne ženy, aj táto herecká skupina si vystačí bez žien a predsa zvládne odohrať všetky mužské i ženské postavy Shakespearových hier. Zredukovaná shakespearovská spoločnosť vám predvedie skrátené, no nesmierne výstižné verzie kultových tragédií Rómeo a Júlia, Othello, Macbeth, Hamlet, odhalí vám spletité zápletky všetkých Shakespearových komédií a odohrá napínavý zápas o korunu v podaní kráľov zo Shakespearových historických hier.
A ako správni kočovní herci, všetci sú zároveň výborní muzikanti a speváci. Takže najdôležitejšia otázka, na ktorú si musíte odpovedať, je: „Byť, či nebyť“ – na najbližšej repríze.
 
Preklad: Ľubomír Feldek
Réžia: Martin Čičvák
Dramaturgia: Lucia Mihálová
Hudba: Sáva Popovič
 
Účinkujú: Tomáš Vravník, Martin Križan, Martin Kochan, Braňo Mosný
 
Odporúčame pre divákov starších ako 15 rokov.
 
Dĺžka predstavenia: 2 hodiny

Cenník vstupeniek: 15 €