Kompletný Shakespeare

Jess BorgesonAdam LongDaniel Singer

Kompletný Shakespeare

činohra
nová budova SND, Štúdio
15. 10. 2019 19:00 h - 21:00 h
Odohrať tridsaťdeväť divadelných hier Williama Shakespeara za dve hodiny? To znie ako absolútne šialený nápad. Štyria mladí herci sa pustili do tejto odvážnej výzvy a vytvorili vtipný koncentrát tragédií, komédií, historických hier a romancí najznámejšieho svetového dramatika všetkých čias.
Predstaví sa vám kočovná Zredukovaná shakespearovská spoločnosť, ktorú tvoria herci Tomáš Vravník, Martin Kochan, Braňo Mosný a Martin Križan. Tak ako v alžbetínskom divadle za čias Shakespeara neúčinkovali v divadlách žiadne ženy, aj táto herecká skupina si vystačí bez žien a predsa zvládne odohrať všetky mužské i ženské postavy Shakespearových hier. Zredukovaná shakespearovská spoločnosť vám predvedie skrátené, no nesmierne výstižné verzie kultových tragédií Rómeo a Júlia, Othello, Macbeth, Hamlet, odhalí vám spletité zápletky všetkých Shakespearových komédií a odohrá napínavý zápas o korunu v podaní kráľov zo Shakespearových historických hier.
A ako správni kočovní herci, všetci sú zároveň výborní muzikanti a speváci. Takže najdôležitejšia otázka, na ktorú si musíte odpovedať, je: „Byť, či nebyť“ – na najbližšej repríze.
 
Preklad: Ľubomír Feldek
Réžia: Martin Čičvák
Dramaturgia: Lucia Mihálová
Hudba: Sáva Popovič
 
Účinkujú: Tomáš Vravník, Martin Križan, Martin Kochan, Braňo Mosný
 
Odporúčame pre divákov starších ako 15 rokov.
 
Dĺžka predstavenia: 2 hodiny

Cenník vstupeniek: 15 €
Hosťovanie v SND