Matheus Segrini Rocon

Matheus Segrini Rocon

Absolvoval: Baletnú školu pri súbore Bolshoi Brazil (2015) pod vedením pedagóga Pavla Kazariana a choreografa Vladimira Vasilieva
 
Angažmán: Pôsobil v juniorskom balete mesta Ourinhos pod vedením Tadhea de Carvalho (2016) a v Contemporary Dance Company pod vedením Mitzi Marzzuti (2017). V sezóne (2018/2019) bol členom Europaballett v rakúskom Saint Pöltne pod vedením choreografa Michaela Fichtenbauma. Od sezóny 2019/2020 pôsobí v Balete Slovenského národného divadla.
 
Repertoár: Tancoval v dielach klasického a neoklasického repertoáru, akými sú Luskáčik, Giselle (Sedliacke Pas de deux), Don Quijote, Márna opatrnosť, Raymonda (variácia), Labutie jazero, Spiaca krásavica a ďalších. Spolupracoval s významnými choreografmi Michaelom Fichtenbaumom, Renatom Zanellom, Rainerom Feistelom, Sabinou M. Horn, Michaelom Kropfom, Petrom Breuerom, Haraldom Baluchom a ďalšími na súčasných inscenáciách: Malý princ, Carmen, Myší kráľ, Maria Antoinette, Anatevka atď.
V Balete SND účinkuje v klasických a neoklasických tituloch významných choreografov: Rafaela Avnikjana (Labutie jazero, Luskáčik, Giselle), Vasilija Medvedeva a Stanislava Feča (Esmeralda, Don Quijote), Michaela Cordera (Popoluška) atď.