Valery Kungurov

Valery Kungurov

Kostýmový a scénický výtvarník

Valery Kungurov sa narodil v Jaroslavľi (Ruská federácia), kde aj študoval na Vysokej umeleckej škole umení. V roku 1985 začal pracovať ako scénický návrhár pre Mládežnícke divadlo v Jaroslavľi.

Od roku 1990 pôsobí ako umelec v slobodnom povolaní. Venuje sa práci v televízii, reklame, cirkuse, knižným ilustráciám i hudobným videám.

Ako kostýmový a scénický výtvarník spolupracoval s Vladimírom Malakhovom na Čajkovského balete Spiaca krásavica (2005, Berlín) a ako kostýmový výtvarník s Nadjou Saidakovou na balete Shut up and Dance (2007, Berlín). Navrhol kostýmy pre baletnú inscenáciu Popolušky v Divadle opery a baletu v Krasnojarsku (2007, Ruská federácia). Taktiež spolupracoval s Medzinárodným festivalom moderného tanca „Art of the Motion“ a jeho tanečné kresby boli uverejnené v americkom magazíne „ Contact Quarterly“. Jeho výtvarné schopnosti boli využité aj pri dizajne interiéru divadla Et Cetera v Moskve. V roku 2005 sa ako kostýmový výtvarník podielal na filme Pop Culture  režisérky Leny Nikolaevovej.