Simona Šaturová

Simona Šaturová

Soprán

Simona Šaturová absolvovala Konzervatórium v Bratislave a vo vzdelaní pokračovala na majstrovských kurzoch Ileany Cotrubas vo Viedni a u Magreet Honnig v Amsterdame, s ktorou spolupracuje dodnes.

Je stálym hosťom Theátre de la Monnaie v Bruseli, kde okrem Violetty a Gildy stvárnila celý rad ďalších postáv: Ilia (Idomeneo), Sandrina (La finta giardinieria), Servilia (Titus), Ismena (Mitridate) či Lucio Cinna (Lucia Silla), najnovšie aj Donna Anna (Don Giovanni) a Grófka (Figarova svadba). Rovnako je stálym hosťom Národného divadla v Prahe. Často spolupracuje s Aalto-Musikstheater v Essene, kde sa nedávno s veľkým úspechom predstavila ako Donna Anna (Don Giovanni) a Oper Frankfurt. Predstavila sa aj v Theater an der Wien, Teatro Colón v Buenos Aires, Magaron Athens, Theatre du Chalet v Paríži či Opéra de Monte-Carlo.

Vystupuje aj v koncertných produkciách, napríklad v Carnegie Hall s Philadelphia Orchestra, účinkovala na Salzburger Festspiele, spolupracovala s Boston Symphony Orchestra, Toronto Symphony Orchestera, Orchestre de Paris, Mníchovskou filharmóniou či Londýnskou filharmóniou, s Orchestre des Champs-Elysées, či s Osaka Symphony. Začiatkom mája 2022 debutovala vo viedenskom Musikvereine s Viedenskými filharmonikmi a dirigentom Herbertom Blomstedtom. 

Spomedzi významných dirigentov spolupracovala s Christophom Eschenbachom, Manfredom Honeckom, Adamom Fischerom, Charlesom Dutoitom, Ivánom Fischerom, Jiřím Bělohlávkom, Christopherom Hogwoodom, Tomášom Netopilom či Philipom Herreweghe. 

Predstavenia