Andrea Skočeková

Andrea Skočeková

Absolvovala Ekonomickú univerzitu v Bratislave (1994) a študijný pobyt v Kalifornii na UCLA, špecializáciu marketing a komunikácia. Po návrate na Slovensko založila jednu z prvých eventových agentúr u nás Brand Advertising, kde 24 rokov pôsobila ako výkonná riaditeľka.
Bohaté skúsenosti v rámci domáceho, ako aj medzinárodného marketingu, eventov a kultúry využila v práci pre prémiových korporátnych klientov a medzinárodné organizácie. Stála za tvorbou a implementáciou marketingovo-eventových projektov, a to z pozície tvorcu a supervízora – v rámci obsahu i financií. Prostredníctvom projektu Cena Nadácie Tatra banky za umenie, v ktorom od roku 2014 zabezpečuje nominačný proces a vedenie poroty, má dokonalý prehľad o všetkých dielach, ktoré v daný rok na našej kultúrnej scéne vznikli.
 
„Je mi veľkou cťou pracovať pre inštitúciu, akou je SND, pretože stále verím, že kultúra je to, čo tento svet robí lepším a kultivovanejším. Verím, že mojimi skúsenosťami s riadením sa mi podarí nastaviť aj v rámci môjho tímu Baletu SND vzájomne sa rešpektujúci dialóg.“
 
AS