Diego Godoy

Diego Godoy

Tenors

Tenorista Diego Godoy pochádza z Čile a v súčasnosti žije vo Francúzsku.
Vo veku 14 rokov začal študovať hudbu na Liceo de Música de Copiapó (Atacama, Čile). Bol členom symfonického zboru v Copiapó a spieval aj ako sólista. V rokoch 2011 až 2015 študoval u čilskej mezzosopranistky Graciely Araya v Centre operných štúdií "Ramón Vinay", kde sa zameral na repertoár belcanto, Mozart a francúzska opera.

V roku 2013 debutoval ako Benvolio v Gounodovej opere Roméo et Juliette v Národnej opere Čile pod taktovkou Yvesa Abela.
V rokoch 2013 a 2014 ako študent R.V.C.O.S. stvárnil úlohu Lindora v Rossiniho Talianke v Alžírsku, Tonia v Donizettiho Dcére pluku a Vojvodu vo Verdiho Rigolettovi. V roku 2015 sa predstavil ako Azaël v Debussyho Márnotratnom synovi v berlínskom Heilig-Kreuz-Kirche. Spieval aj úlohu Ferranda v Mozartovej opere Così fan tutte v Queen's Hall Theatre na Trinidade a Tobagu a Albazara v Rossiniho opere Turek v Taliansku v Národnej opere Čile pod taktovkou José M. Péreza Sierru a v réžii Emilia Sagiho.

V rokoch 2015 až 2017 študoval v Opernom štúdiu Opéra National du Rhin u Sylvie Valayre, Lionela Sarrazina, Umberta Finazziho a Felicea Venanzoniho.
V rokoch v Štrasburgu spieval úlohy Almavivu v Paisiellovom Barbierovi zo Sevilly, Arbaceho v Mozartovom Idomeneovi, Edoarda Milforta v Rossiniho La cambiale di matrimonio, Fernanda v Donizettiho Favoritke, Florvilla v Rossiniho Il signor Bruschino, Tamina v Mozartovej Čarovnej flaute. V lete 2017 bol Toniom v Donizettiho Dcére pluku v rakúskom Kirchstettene.

V sezóne 2017/18 spieval úlohu Araspeho vo svetovej premiére Mercadanteho Didone abbandonata na Innsbrucker Festwochen der Alten Musik pod taktovkou Alessandra de Marchiho a v réžii Jürgena Flimma, Lindora v Rossiniho Talianke v Alžíri v Pise a Rovigu, Ferranda v Mozartovej Così fan tutte v Opéra de Reims a Ernesta v Donizettiho Donovi Pasqualovi vo Varšavskej komornej opere, Dona Ramira v Rossiniho Popoluške v Teatro del Maggio Fiorentino di Firenze, Uriela vo svetovej premiére talianskej verzie Haydnovej opery Die Schöpfung od Simone Mayra pod taktovkou Corrada Rovarisa a v réžii Francesca Micheliho na Donizettiho opernom festivale v Bergame.

Spolupracoval s dirigentmi Daniele Callegarim, Antoninom Foglianim, Constantinom Trinksom, José M. Pérezom-Sierrom, Sergiom Alapontom, Yvesom Abelom a režisérmi Robertom Carsenom, Olivierom Py, Anne Le-Guernec a Stefanom Viziolim.

Predstavenia

Roberto Paolo Lardizzone