Divadelná kaviareň

Divadelná kaviareň

činohra

Neformálne rozhovory s osobnosťami SND

nová budova SND, Operný salón SND
16. 5. 2024 17:00 h - 18:00 h

Plán predstavení

Štvrtok 16. 5. 2024
17:00 h 18:00 h
V predaji
Prijmite pozvanie na kávu s našimi hviezdami! Živé rozhovory s osobnosťami Slovenského národného divadla sa konajú na mesačnej báze každý tretí štvrtok v mesiaci. Rozhovory vedie dlhoročná tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.
 
Hosťom v Divadelnej kaviarni bude tentoraz dlhoročná primabalerína Viedenského štátneho baletu, súčasná riaditeľka Baletu SND Nina Poláková! Porozpráva o svojej profesionálnej kariére, ale aj o tom, aké hodnoty v živote vyznáva a aké tituly pripravuje súbor Baletu SND.
V jednom z rozhovorov na otázku, ktoré typy postáv rada tancovala, odpovedala: "Vždy som sa snažila vcítiť do protagonistky príbehu, odhadnúť, čo by v danej chvíli prežívala. Ochotne priznávam, že dramatické postavy sú mi mimoriadne blízke. Na každom predstavení som sa absolútne ponorila do často tragických osudov hrdiniek, stotožnila sa s nimi, čo bolo nepochybne fyzicky aj emocionálne vyčerpávajúce a zároveň obohacujúce. Mať ako Tatiana slzy na krajíčku, keď sa navždy lúči so svojím Oneginom, zblázniť sa zo zlomeného srdca ako Giselle, zomrieť pre večnú lásku ako Júlia či oľutovať svoje chyby a uvedomiť si silu lásky krátko pred smrťou ako Manon... Verím, že divák uverí len skutočným citom a len tak si odnesie z predstavenia hlboký zážitok."

Poznámka

VOĽNÉ SEDENIE

Obsadenie

Účinkuje Nina Poláková