Zurab Zurabishvili

Zurab Zurabishvili

Tenor

Zurab Zurabišvili (1973) pochádza z gruzínskeho Tbilisi. V rokoch 1988 – 1994 študoval spev na tamojšom konzervatóriu u prof. Any Šikhradze. Následne v štúdiách pokračoval na Mozarteu v Salzburgu (prof. Martha Sharp). V roku 2002 sa stal magistrom umenia.

Zurab Zurabišvili absolvoval majstrovské kurzy v Salzburgu (Bernd Weikl, Sherrill Milnes, Paata Burchuladze), súkromné hodiny mal u Riccarda Lombardiho a u Hanny Ludwig, ktorá je emeritnou profesorkou salzburského Mozartea.

V roku 2005 sa stal víťazom Medzinárodnej speváckej súťaže Ferruccia Tagliaviniho.

V rokoch 2003 – 2006 bol angažovaný v augsburskej opere, v sezóne 2006/2007 účinkoval v Staatstheater Darmstadt a v rokoch 2010 – 2013 ho angažovali do Aalto Musiktheater Essen.

Vidieť a počuť ho mohli diváci v celom rade operných domov: Greek National Opera Athen, Opera Vlaanderen Antwerpen, Deutsche Oper Berlin, Theater Bonn, Theater Chemnitz, Royal Opera House Copenhagen, Theater Dortmund, Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf, Aalto-Musiktheater Essen, Opera Graz, Staatsoper Hannover, Tiroler Landestheater Innsbruck, Badisches Staatstheater Karlsruhe, Opera Krakow, National Theater Mannheim, Staatstheater am Gärtnerplatz München, National Theater Taipei, Opera Tbilisi, Israeli Opera Tel Aviv, Teatro Regio di Torino, Deutsches Nationaltheater Weimar, Staatstheater Wiesbaden, National Theater Zagreb, Opernhaus Zürich.