Preskočiť menu
Textové zobrazenie | Newsletter - Spravodaj | | | | | Mapa stránok | English | Deutsch
Vyhľadávanie
Slovenské národné divadlo
Obrázková prezentácia

Mediálni partneri Opery SND
Logo partnera - opera1
Logo partnera - Logo OS
Andrej Hryc

Andrej Hryc

Fotogaléria



V roku 1971 absolvoval štúdium herectva na VŠMU v Bratislave. Hereckú kariéru začal v Štátnom divadle v Košiciach (1971 – 1978). V rokoch 1978 – 1981 bol v slobodnom povolaní a od roku 1981 členom súboru bratislavskej Novej scény. Po revolúcii založil nezávislé rádio Twist, ktorého riaditeľom bol do konca roku 2004. Od roku 2005 je podpredsedom predstavenstva a. s. Rádio Twist. Je honorárnym konzulom Seychelskej republiky. Krátky čas pôsobil ako riaditeľ Novej scény. Nakrútil množstvo televíznych a rozhlasových inscenácií. V českom televíznom seriáli Černí baróni (2004) v réžii Juraja Herza hral hlavnú úlohu legendárneho majora Terazkyho. Andrej Hryc je tiež signatárom Anticharty.

Filmografia
• 1975: Sebechlebskí hudci (Selim)
• 1976: Keby som mal dievča (Oliver)
• 1977: Advokátka (Belko)
• 1978: Pustý dvor (Gabo)
• 1980: Děti zítřků (Edoš)
• 1980: Hodiny
• 1983: Tisícročná včela (murár)
• 1984: Sladké starosti (vrchný Fero Balucha)
• 1985: Zabudnite na Mozarta (Deml)
• 1986: Cena odvahy (frézár Vanák)
• 1986: Galoše šťastia (major, zbrojnoš)
• 1986: Utekajme, už ide! (Hadži Rawall)
• 1987: Pehavý Max a strašidlá (kováč)
• 1988: Kamarád do deště (Bureš)
• 1988: Štek (Kamil Laborec)
• 1989: Dynamit (hostinský)
• 1989: Sedím na konári a je mi dobre (prokurátor)
• 1990: Svědek umírajícího času
• 1990: V rannej hmle (kpt. Hajčík)
• 1992: Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu (Bureš)
• 1994: Císařovy nové šaty (major)
• 1994: Na krásnom modrom Dunaji (vrchný)
• 1994: Vášnivý bozk (Mário)
• 1996: Pasáž (vedúci)
• 1998: Rivers of Babylon (Rácz)
• 2002: Útek do Budína (Dubec)
• 2012: Druhý dych (Šakal)



Bassa Selim
Wolfgang Amadeus Mozart: Únos zo serailu


Newsletter

Vstupenky

Program

Dnes hrámeNasledujúce predstavenie

Žiadne predstavenia.

Anketa

Kupujete si programy k inscenáciám?

áno, vždy
27,84%

záleží od titulu predstavenia
26,17%

podľa ceny (drahé nekupujem)
22,52%

zaobídem sa i bez nich
23,47%

Počet hlasujúcich: 32572